Pages

NUFFNANG

Garnier Sakura Pinkish Radiance Whitening Cream Review

Hari tu masa tengok TV, I ade perasan Garnier ada keluarkan product baru which is

 'GARNIER SAKURA PINKISH RADIANCE WHITTENING CREAM' 



Ni haa yang i tengok dekat tv


Ni yang i pakai sekarang


Semput betol la nama panjang-panjang ni. I macam tak boleh hadam at first. I terpikir jugak moisturizer yang I guna now ni as day cream . So yang baru ni untuk apa lagi. I punya curiosity tahap melampau jugak. So I google la sikit sebanyak nak tau. Eh kata nak lawa ,nak muka pinkish bagai, haruslah rajin mengugel , Teheee.

Product Garnier terbaru ni die claim as Matte finish - means if apply dekat muka,  dia takkan berminyak. Oke sounds good. Sebab moisturizer yang I guna now ni a bit berminyak sebenarnya. Tapi lepas apply loose powder akan nampak ok. Cume I tak jumpe berapa spf untuk produk terbaru.

Then I window shopping last tuesday , lalu dekat area Garnier. Guess what, Garnier Pinkish Radiance tu tinggal 1 je. Last kopekkk. memang berjodoh panjang betul. I terus grab. Muka I memang dah terbiasa dari zaman remaja malas nak mati macam mana sekalipon, wajib letak torner and apply moisturizer lepas mandi. Wajib. Maybe sebab apa yang I amalkan , Alhamdullilah, kulit muka I jarang bermasalah. Takat datang bulan naik jerawat setepek dekat pipi itu normal.

So yesterday, bangun pagi memang berkobar sebab ada cream baru. Dasar perempuan betul. I perasan masa I apply cream tu dekat muka, die punye texture tak macam whitening cream before. Yang ni macam a bit dry and lepas apply kat muka, rasa sejuk je. Muka pon tak berminyak. One extra point I bagi, boleh terus guna lepas ni << padahal cream lama ada sebotol lagi tak guna, hmmmm  -_____-


After 5 PM, muka still nampak oke cuma lipstick je dah habis -___-




8.30 am, masih ada lipstick -____-


Review by Fara : Out of 10, I kasi 9 bintang 



4 comments:

shafika amin said...

I olls pakai bio e. Feeling scha al-yahya sikit. Heee

shafika amin said...

I olls pakai bio e. Feeling scha al-yahya sikit. Heee

Unknown said...

Hai.. blh tanya,? I pn de guna Garnier Sakura Pinkish ni.. aritu mmg de produsct baru which is Whitening cream.. tp sekarang I nak repeat, da xde jual..

farah Azemi said...

aah la u, memang dah takde jual. so, i dah berbalik semula guna yang botol punye

Ini Belog Fara © 2014